TBB ve TMMOB ‘Deprem Koordinasyon Kurulu’ Kurdu: “Suç Duyurularının Yapılması ve Binalardan Numune Alınması Çalışmalarına Başlandı”
Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Sarsıntı Uyum Kurulu’nu oluşturdu. İki kurumdan yapılan ortak açıklamada, “İnsani yardım faaliyetlerinin yanı sıra önemli suç duyurularında bulunuldu ve ilgili bakanlıklarla birlikte hasarlı veya yıkılan binalardan numune alınması için çalışmalara başlandı.”
TBB ve TMMOB, Kahramanmaraş’ta 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem sonrası bölgedeki genel süreçlerin koordinasyonu için heyet kurdu. İki kurum, Sarsıcı Uyum Konseyi’nin yürüteceği süreçlere ilişkin bugün ortak açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“TBB ve TMMOB, deprem afeti öncesi ve sonrasında yaşanan sorunları tespit etmek, gerektiğinde sorunlara müdahale etmek ve sonrasında oluşabilecek afetlerle ilgili politika oluşturmak üzere Koordinasyon Kurulu oluşturmuştur.
“FELAKETİN FARKLI BOYUTLARLA RAPOR EDİLMESİ GEREKLİ OLDUĞU AÇIKTIR”
Cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi nedeniyle, görülen eksiklik ve aksamalara ilişkin hukuki ve teknik alanda büyük tecrübe ve bilgi birikimine ihtiyaç duyulmakta, hem başvuruların yapılması hem de yapılan başvuruların kanıtlanması gerekmektedir. depremde ortaya çıkan birçok hukuki sorunla ilgili olarak, afetin farklı boyutlarıyla raporlanması. açık.
“HASARLI VEYA YIKILMIŞ BİNALARDAN NUMUNE ALMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI”
Yaşanan afetin hemen ardından her iki meslek kuruluşu da seferberlik başlatarak, engellere ve imkansızlıklara rağmen teknik bahislere girişti. Şu anda kurumlarımız tarafından çalışmalar yürütülmektedir. Sözün özü, insani yardım çalışmalarının yanı sıra ilgili bakanlıklarla birlikte değerli hata duyurularının yapılması ve hasarlı ya da yıkılan binalardan numune alınması durumunda çalışmalar başlatıldı.
“AFETLERDE ORTA VE UZUN VADELİ SÜREÇLERDE ORGANİZE ÇALIŞMALARIN SİSTEMATİK OLARAK YÜRÜTÜLMESİ BÜYÜK ÖNEM ALIYOR”
Bu tür afetlerde orta ve uzun vadeli süreçlerde sistematik ve organize çalışmaların yürütülmesi büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin bugüne kadar yaşadığı afetlerden edindiğimiz tecrübeler ışığında, çalışmaların afet sonrası en az birkaç yıl sonrasına kadar uzayacak bir süreçte yürütülmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Meslektaşlarımızın güçlerini korumaya devam etmelerini sağlamak ve uzun soluklu çalışmalar için dayanışma dileklerimizi gerçekleştirmek de görevlerimiz arasındadır.
İki kurumun ortasında oluşturulan Uyum Konseyi, bu kadar büyük çaplı bir afet sonrasında ihtiyaçlara uygun olarak tek merkezden sağlanan uyumlaştırma sayesinde daha aktif, işlevsel ve verimli çalışmaların yürütülmesine olanak sağlıyor. kısa, orta ve uzun vadeli planlama çerçevesinde bilim ve hukukun yapacak.
“KOORDİNASYON KURULUNUN UZUN SÜRELİ ÇALIŞMASINA VATANDAŞLARIMIZI DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Vatandaşlarımızı ve meslektaşlarımızı meslek örgütlerimizin kurumsal kapasitesine güvenmeye ve Uyum Kurulu’nun uzun soluklu çalışmalarını güçlendirmeye davet ediyoruz.”
esenler-ajans.com.tr